Մասնագիտություն

Ամբողջ տարի թարմ բերք պարգևող ջերմատները. «Մասնագիտություն»

Արտաքին միջավայրում մշակաբույսերի աճեցումը մեծապես կախված է եղանակային պայմաններից:

Սննդային արժեք ներկայացնող թարմ և որակյալ մշակաբույսերի, ծաղիկների, բանջարեղենի, ինչպես նաև սածիլների արտասեզոնային ժամկետում մշակելու լավագույն միջոցը ջերմատներն են. թարմ բերք՝ ամբողջ տարին:

Մշակաբույսերի վեգետացիոն շրջանը տարբեր ժամկետներով երկարացնելու մեթոդը հայտնաբերվել է վաղուց:

Իրենց բազմադարյա գոյության ընթացքում ջերմատներն անցել են զարգացման երկարատև ուղի՝ այսօր արդեն բազմաթիվ գիտելիքների, փորձի, կատարելագործման, ժամանակակից տեխնոլոգիաների և շուրջտարի շահագործման շնորհիվ ապահովելով աշխատանքի ավտոմատացում, բարձր բերքատվություն և եկամտաբերություն։

Զրույց Ագրոբիզնեսի հետազոտությունների և կրթության միջազգային կենտրոնի փորձագետ, դասախոս Արիս Բաբայանի հետ:

Back to top button