Հայկական հարց

Քաղցր կաթը ուտելով՝ որբերն իրենց դառը կյանքն էին հիշում․ «Հայկական հարց»

Ալեքսանդրապոլի որբանոցների սաների համար հատուկ ճաշացանկ էր մշակվել, թեև սննդակարգը տարբեր պատճառներով հաճախ էր փոխվում։ Աշխատում էին շաբաթը երկու անգամ մսով կերակուր տալ երեխաներին։ Հիմնական ուտելիքնեից էին եգիպտացորենի շիլան և խտացրած կաթը։ Քաղցր կաթը ուտելիս որբերը կարծես իրենց դառը կյանքն էին հիշում։

Թեմային է անդրադառնում մանկավարժական գիտությունների թեկնածու, «Ապրեցին հաղթելով» գրքի հեղինակ Անի Մանուկյանը։ «Միսիոներներն ու բարեգործական կառույցները և հայ տարագիրեները»՝ մաս 13-րդ։

Back to top button