Հասարակ գիտություն

Գարեջուրը Հայաստանում ուրարտական շրջանից մինչև 20-րդ դարը․ «Հասարակ գիտություն»

Դեռևս ուրարտական շրջանում Հայաստանում եղել է գարեջրի արտադրություն։ Պեղումների ժամանակ հայտնաբերվել են գարեջրի պատրաստման համար անհրաժեշտ տարբեր տեսակի և նշանակության անոթների, կարասների մնացորդներ, գարու հատիկներ։ Բացի այդ, հենց Հայաստանի բնակլիմայական պայմանները բարենպաստ էին գարու մշակության համար։ Գարեջրի մասին հիշատակություններ կան նաև Քսենոֆոնի հայտնի «Անաբասիս» աշխատությունում։

Ի՞նչ զարգացում է ունեցել գարեջրագործությունը Հայաստանում հետագա ժամանակներում, և հատկապես՝ 19-20-րդ դարերում։

Ահա այս հարցի մասին ենք զրուցում «Հասարակ գիտություն» հաղորդաշարի շրջանակներում պատմական գիտությունների թեկնածու, դոցենտ Համո Սուքիասյանի հետ։

Back to top button