Դեռևս ուրարտական շրջանում Հայաստանում եղել է գարեջրի արտադրություն։ Պեղումների ժամանակ հայտնաբերվել են գարեջրի պատրաստման համար անհրաժեշտ տարբեր տեսակի և նշանակության անոթների, կարասների մնացորդներ, գարու հատիկներ։ Բացի այդ, հենց Հայաստանի բնակլիմայական պայմանները բարենպաստ էին գարու մշակության համար։ Գարեջրի մասին հիշատակություններ կան նաև Քսենոֆոնի հայտնի «Անաբասիս» աշխատությունում։
Ի՞նչ զարգացում է ունեցել գարեջրագործությունը Հայաստանում հետագա ժամանակներում, և հատկապես՝ 19-20-րդ դարերում։
Ահա այս հարցի մասին ենք զրուցում «Հասարակ գիտություն» հաղորդաշարի շրջանակներում պատմական գիտությունների թեկնածու, դոցենտ Համո Սուքիասյանի հետ։