Քո ձայնը

Սննդային թունավորումներ. «Քո ձայնը»

Սննդային թունավորումը սուր հիվանդություն է, որը սովորաբար ուղեկցվում է օրգանիզմում սննդամթերքի հետ հայտնված տարբեր միկրոօրգանիզմների, ամենից հաճախ` մանրէների հետևանքով մարսողության խանգարմամբ։

Այդ խնդիրն արդիական է դառնում հատկապես ամռանը, երբ մթերքի պատրաստման և պահպանման պայմանների խախտման հետևանքով դրանք արագ են փչանում, ինչը դառնում է աղիքային խանգարումների պատճառ։

«Քո ձայնը» հաղորդման հյուրն է ՀՀ ԳԱԱ Էկոկենտրոնի սննդի ռիսկերի գնահատման կենտրոնի ղեկավար Դավիթ Պիպոյանը:

Back to top button