Ազգային արժեքներ

Հայոց ըմպելիքները․ «Ազգային արժեքներ»

Հին ժամանակներում խաղող աճեցրել են հայկական լեռնաշխարհի, համարյա, բոլոր տարածքներում: Ավանդությունն ասում է, որ խաղողի առաջին որթը տնկվել է Մասիսի լանջին՝ Ակոռի գյուղում:

Հայկական ըմպելիքների մասին ամենահին տեղեկությունները օտարազգի պատմիչներից հաղորդում է Քսենոֆոնը:

Հայերը գինի են պատրաստել ոչ միայն խաղողից, այլև օշինդրից, վարդից, հապալասից, սերկևիլից:

Իսկ 400 տեսակ մրգահյութերի մեջ ամենանշանավորը «երկարակեցության բալասան» նռան հյութն էր:

Back to top button