Վերնատուն

Գինին՝ ոչ միայն առիթներին․ մեկնարկում է «Երևանի գինու օրեր» փառատոնը․ «Վերնատուն»

Շուրջ 7 տարի Հայաստանում անցկացվում է «Երևանի գինու օրեր» փառատոնը։ Այն ուղղված է հայկական գինու հանրահռչակմանը, իրադարձային զբոսաշրջության ու գինու մշակույթի զարգացմանը։

Ինչպե՞ս է զարգանում գինու մշակույթը հայաստանյան միջավայրում, ի՞նչ դերակատարում ունի փառատոնը, ի՞նչ է փոխում այն առօրյա, կենցաղային կյանքում։ Գինու փառատոնը նպատակ ունի Հայաստանը միջազգային զբոսաշրջային շուկայում դիրքավորել որպես գինի արտադրող, գինու մշակույթ և իրադարձային զբոսաշրջություն ունեցող երկիր, կենցաղում սովորեցնել գինի խմել և հատուկ ուշադրություն դարձնել հայկական գինուն, ճանաչել գինու որակային հատկանիշները, ճիշտ ընտրություն կատարել և համադրել ճիշտ սննդի հետ։

«Երևանի գինու օրեր» փառատոնն այս տարի տեղի կունենա մայիսի 29-ից հունիսի 4-ը, որի ընթացքում կանցկացվեն գինու մշակույթի իրազեկման արշավներ, վարպետաց դասեր, մշակութային և ժամանցային ծրագրեր և այլ միջոցառումներ։

Կազմակերպիչները կարևորում են փառատոնի կրթա-մշակութային հատվածը, որը տարեց տարի ընդլայնում են նոր ծրագրերով ու համագործակցություններով։ Գինեդասեր, վարպետաց դասեր, գաստրո շոուներ, որոնք վարում են հայ և միջազգային գինեգետները, հրավիրյալ միջազգային շեֆ-խոհարարները, համագործակցություններ թանգարանների՝ Հայաստանի պետական պատկերասրահի, Մարտիրոս Սարյանի, Արա Սարգսյանի թանգարանների հետ, որոնք կբացահայտեն գինու ներկայաությունը արվեստում։

Փառատոնի կազմակերպիչները՝ «ԷվենտՏուրա» ընկերության համահիմնադիր և գործադիր տնօրեն Մերի Բադալյանը և նույն ընկերության համահիմնադիր և ստեղծագործական գծով տնօրեն Նունե Մանուկյանն ասում են՝ գինին տրամադրություն է, ու եթե ուզում ենք հասկանալ ինչպես վայելել գինին, պետք է մասնակցել գինու դասընթացներին և գաստրո շոուներին, որպեսզի ճանաչենք գինին։ Ուզում ենք, որ մեր հանրությունը գինի խմի ոչ միայն առիթից առիթ կամ երեկոյան, այլ որ գինին մարդկանց առօյայի մաս կազմի՝ նշում են կազմակերպիչները։

Back to top button