Ինչպես մեղմել գնաճը. այս հարցի պատասխանն այսօր խորհրդարանում հավաքվածները լսումների ընթացքում չգտան եւ չտվեցին: Շատերը չգոհացան հարցերի պատասխաններից, մյուսները՝ քննարկման կազմակերպման ձեւից:
Վեճերն անսպառ էին: Խորհրդարանական լսումների նախաձեռնողները, սակայն, գոհ մնացին կատարած աշխատանքից: Մինչ թանկացումները դեռ ընթացքի մեջ են, խորհրդարանականները պատրաստ են հարկ եղած դեպքում նորից հավաքվելու եւ քննարկելու որոշ ապրանքների գնաճի պատճառներն ու դրանք մեղմելու տարբերակները:
Այսօր խորհրդարանում տարատեսակ թվեր շատ հնչեցին: Դրանցից, իհարկե, գլուխ կարող են հանել տնտեսագետները, քաղաքական գործիչները եւ տարբեր ոլորտների պատասխանատուները, այդ թվերով մշտապես փորձում են շահարկումներ անել: Իսկ մենք փորձենք հասկանալ, թե ինչ է իրականում տեղի ունենում եւ ինչ լուծումներ են առաջարկվում: Բայց մինչ դրանց անցնելը խոսենք կարագից:
ԿԲ նախագահ Արթուր Ջավադյանը բացահայտեց՝ անցյալ տարվա կեսին միջազգային կառույցների հետազոտություններով պարզվեց, որ ձեթը կոնցեռոգեն է, ուստի կարագ ուտելն ավելի օգտակար է: Կարագի սպառումը շատացավ, արտադրողներն օգտվեցին եւ գները թանկացան, կարագ ուտելն էլ, բնականաբար, բարդացավ եւ այդ ամենը միջազգային շուկայից եկավ հասավ Հայաստան:
Առաջիկայում միջազգային շուկայի նոր ազդեցությունները կրկին հասնելու են մեզ մոտ: Ուսումնասիրություններ ունեն Տնտեսական մրցակցության պաշտպանության պետական հանձնաժողովում՝ ասում է կառույցի նախագահ Արտակ Շաբոյանը:
2.6 տոկոսի գնաճի դրական պատկերը ներկայացնելիս անպայման անհրաժեշտ է բացատրել, որ սա միջինացված թիվ է 500 ապրանքատեսակների կտրվածքով, երբ կարեւորագույն ապրանքները թանկանում են, մյուսները էժանանում եւ թվային առումով հավասարակշռում միմյանց: